Een hittegolf langs de Oostkust van de VS zorgt voor uitgedroogde grasperken. Bruin gras, dat is géén gezicht, vindt men in onder meer New York en New Jersey. Daarom wordt er massaal aan het verven geslagen: dor gras krijgt weer een fris groen kleurtje.

Creatieve ondernemer Joe Perazzo, die enkele jaren geleden een gespecialiseerd grasverfbedrijfje oprichtte, verdient goed zijn brood tijdens de droogte die de VS momenteel teistert. Dat meldt The Huffington Post. Hij startte zijn business in de New Yorkse wijk Staten Island, in navolging van bedrijven die sportvelden van een groener kleurtje voorzien. Tegenwoordig lopen de zaken geweldig, en schieten dergelijke ondernemeingen als paddenstoelen uit de grond.

Plantaardige spray

‘De afgelopen weken kregen we heel wat telefoontjes en aanvragen te verwerken’, zegt Perazzo. ‘Door de weinige regen is deze zomer extreem zwaar voor grasvelden.’

Dor gras levendig maken kan de man niet, maar hij kan wel zorgen dat het er een beetje groener uitziet. Voor 1,61 dollar per vierkante meter (1,3 euro) komt hij een plantaardig goedje over grasvelden of uitgedroogde struiken en bomen sproeien. Hij maakt zich sterk dat het effect tot na de zomer zichtbaar blijft. Op voorwaarde dat je het niet te vaak maait. ‘Maar twee of drie maaibeurten gaat de verf wel mee’, zegt Perazzo.

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.