door Andjenie Harkhoe

PARAMARIBO- Een meisje van 20 jaar uit Paramaribo is deze week gewond geraakt in haar gezicht. Dit gebeurde nadat haar neef  (15) een pot met gloeiend heet water in haar gezicht heeft gegooid. De onfortuinlijke vrouw is voor tenminste twee weken opgenomen in een ziekeninrichting om te herstellen van de opgelopen verwondingen. Onduidelijk is of de brandwonden blijvende sporen zullen achterlaten.

Opmerkelijk is dat de dader al binnen een uur op vrije voeten werd gesteld na eerst verhoord te zijn geweest door de politie. Een  familielid van het slachtoffer laat vanmiddag aan GFC Nieuws weten dat er een vermoeden bestaat dat de agenten niet conform de regels hebben gehandeld. Er zouden corruptieve geldafspraken zijn gemaakt waardoor de tiener zijn straf zou kunnen ontlopen.

“Er hebben zich duidelijk zaken afgespeeld die het daglicht schuwen. De vader van de jongen, die overigens een Nederlander is, heeft afspraken gemaakt met de agenten die de zaak in behandeling hadden. Daar ben ik van overtuigd”, zegt een oom van het slachtoffer aan de redactie.

GFC Nieuws verneemt dat er aangaande deze kwestie zelfs overleg heeft plaatsgevonden tussen Binnenlandse Zaken minister Soewarto Moestadja en Justitieminister Edwin Belfor. Dat beweert althans de familie van het brandwondenslachtoffer. Moestadja zou om een onderzoek hebben gevraagd.

De bewindsman ziet graag dat deze zaak conform alle wettelijke regels wordt afgehandeld. Belfort zou op zijn beurt hebben aangegeven de zaak tot de bodem uit te zoeken. Belfort heeft sinds zijn aantreden duidelijk gemaakt dat hij geen enkele vorm van corruptie in het politiekorps zal accepteren.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.