STS-FOTOGRAFEN-670x374Marco Barneveld, een bekende reisjournalist, redacteur en docent journalistiek in Nederland, reisde in oktober 2016 af naar Suriname. Barneveld werd daarbij vergezeld door de internationaal bekroonde fotograaf René Koster en het tweetal zal in de eerste maanden van dit jaar een reeks van artikelen publiceren in onder andere National Geographic Traveler, Lonely Planet Traveler (Nederland), Sidetracked (Engeland), Skipper (Zwitserland), Holland Herald (KLM Inflight magazine) en Nautique (vaartuigen magazine Nederland).

http://i0.wp.com/scontent.foem1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/14900580_1433198230041523_8521483523963546119_n.jpg?w=1170

Dergelijke persreizen worden meerdere malen in het jaar georganiseerd door de Stichting Toerisme Suriname (STS) waarbij journalisten van bekende mediahuizen uit het buitenland worden uitgenodigd om Suriname te bezoeken met als doel om ons land meer bekendheid te geven als vakantiebestemming in de Benelux.

In dezelfde periode bracht ook de bekende Surinaams – Nederlandse journalist Sam Jones (eigenaar van Sam Jones Productions,) een bezoek aan Suriname met een soortgelijk doel. Jones bezocht onder andere Boven-Suriname, Brownsberg en Bergendal en zal zijn producties uitzenden via de regionale Rotterdamse televisieomroep RTV in Nederland.

De persreizen die de STS organiseert, zijn veelal het resultaat van specifieke verzoeken van mediabedrijven. Na afstemming stellen geregistreerde partners van de STS hun toerismediensten en/of producten beschikbaar in ruil voor promotie via deze mediabedrijven. “De inbreng vanuit de private sector, de geregistreerde bedrijven en overige stakeholders, is essentieel voor het welslagen van soortgelijke marketingactiviteiten van de Stichting Toerisme Suriname,” aldus een woordvoerder van de STS.

UNITEDTRAVEL| MARTIN PANDAY

Dit bericht is afkomstig van Nickerie Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.