PARAMARIBO- Een Nederlandse gedetineerde in de Surinaamse strafinrichting Santo Boma zegt aan GFC Nieuws dat hun Braziliaanse makkers een veel betere ondersteuning genieten in vergelijking met zijn landgenoten.

De man die anoniem wenst te blijven doelt met de uitspraak op de ondersteuning die wordt verkregen van de  twee ambassades.

“Wij moeten het vaak genoeg doen met een paar oude tijdschriften van een jaar oud die we van de Nederlandse  ambassade in Paramaribo krijgen. Ik zie anderzijds dat Braziliaanse diplomaten zich veel meer inzetten. Onze makkers uit het buurland krijgen op gezette tijden goed gevulde pakketten met allerhande spullen. Het verschil is duidelijk merkbaar. Ook andere ondersteuningsvormen zijn voor hen veel beter geregeld”, aldus de gevangene.

De man die wegens een drugsdelict vastzit laat overigens ook weten dat de meeste gedetineerden het erg moeilijk hebben met de hitte van de afgelopen weken.

“Het is de laatste tijd gewoon onmenselijk warm in de cellen. Niet iedereen mag bovendien beschikken over een ventilator. Hier zou echt verandering in moeten komen. Wij zijn ook mensen en  hebben emoties. Ik hoop daarom  dat de regering maatregelen treft.”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.