Vanaf 4 april bezoekt een Surinaamse delegatie uit Nickerie Waterschap Rijn en IJssel in Nederland. De Surinamers werken aan de ontwikkeling van een waterschapachtige organisatie voor het waterbeheer. De Nederlandse partner hierin is Waternet Amsterdam, die ook al meerdere jaren in Suriname actief is.

Het Nederlandse waterbeheer is uniek in de wereld. In veel landen wordt daarom gebruik gemaakt van in Nederland opgedane kennis. Waterschap Rijn en IJssel werkt al vier jaar nauw samen met organisaties in de Surinaamse rijstprovincie Nickerie, waar goed waterbeheer cruciaal is voor de voedselvoorziening.

Nickerie is een groot moerassig poldergebied waar in potentie 47.000 ha polderland geschikt is voor rijstproductie. Een groot deel van de polder wordt hier echter nog niet voor gebruikt, vanwege een ontoereikend waterbeheer. Door de samenwerking met Rijn en IJssel en Waternet hoopt de regio
dit waterbeheer te optimaliseren. Daarvoor krijgt de Surinaamse delegatie in april een intensief programma voorgeschoteld, waarbij ook extra aandacht is voor nieuwe technieken om grondstoffen uit afvalwater te halen, zodat lokale bedrijven daar weer gebruik van kunnen maken.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.