‘Nederland weigert visum voor Surinaamse Reggae band’

Om nog onbekende redenen heeft de Nederlandse ambassade in Suriname het visumverzoek van de ‘Selassie I Brothers’ afgewezen. De snel in populariteit stijgende Reggaeband zou naar Nederland gaan op uitnodiging van ‘Dutch Yard welcomes Surinam Yard’, een initiatief van Nederlandse Reggae-artiesten die hun Surinaamse collega’s wegwijs wilde maken op de Nederlandse podia.

De Selassie I brothers zouden een 6-tal optredens verzorgen in Nederland. De leider van de band Mando Benji is zeer verbaasd dat het verzoek is afgewezen. Niets wees erop dat ze niet in aanmerking zouden komen voor een visum. Het ambassadepersoneel was zeer welwillend en de groep had zelfs voor hen gezongen. Toen ze uiteindelijk op donderdag de visa gingen ophalen, wachtte hen de onaangename verrassing.

Vandaag, vrijdag 12 oktober, zou de groep ze vertrekken naar Nederland om vervolgens regelrecht de studio in te duiken om te oefenen. Op 14 oktober stond het eerste optreden gepland. Dutch Yard welcomes Surinam Yard vindt het onbegrijpelijk dat door deze beslissing hun investeringen, weggegooid geld bleken te zijn. Diverse zalen in Nederland dreigen gedupeerd te worden door deze maatregel.

De Selassie I Brothers gaan ervan uit dat ze alsnog naar Nederland mogen afreizen om gemaakte afspraken na te komen. Maandag a.s. krijgen de Selassie I brothers de reden van de afwijzing te horen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.