De Nationale Volksmuziekschool (NVMS) in samenwerking met Stichting Ko Haika Muziekschool is gereed met een kerstvoorstelling gepland op 18 december. Marisa Pieplenbosch geeft het volgende mee in gesprek met Dagblad Suriname. 

“De voorstelling in theater On Stage aan de Wulfingstraat 5 is de eerste leerlingenvoorstelling na jaren. Aan de voorstelling werken leerlingen van bandcoaching en stemvorming onder leiding van docent Ivor Mitchell mee. Bijzondere is de samenwerking met het leerlingenkoor uit Jaw Jaw onder leiding van Ricardo Mateda. Stichting Ko Haika Muziekschool, de heer Mateda is leerkracht in Jaw Jaw. De NVMS en de muziekschool te Jaw Jaw zijn dit schooljaar een vriendschap aangegaan waar een samenwerking uit is voortgevloeid. Het eerste project is de participatie van het koor in de kerstvoorstelling “A Joyful Celebration”.”

“De NVMS is de organisator van het optreden wat op zondag 18 december zal plaatsvinden, na de finale van het WK voetbal. Om de kosten van de voorstelling te dekken is maandag 5 december de kaartverkoop gestart aan het loket van de NVMS aan de Dhoekieweg Oost/hoek Waakhuizenlaan. Sinds enkele maanden repeteren de leerlingen onder leiding van Ivor Mitchell op zondag in de muziekschool. Een heel team van vrienden staat klaar om de uitvoering te doen slagen. Tijdens de pauze worden door ouders snacks en sapjes verkocht.” 

“Het repertoire bestaat uit Christmas Carols. De jaren tijdens en na de Covid-pandemie waren moeilijke jaren op financieel en ook creatief gebied. Dankzij ondersteuning van het directoraat Cultuur, bedrijven, het bestuur, de medewerkers en vrienden van de Stg. Nationale Volksmuziekschool komen wij langzaam uit het dal. Deze voorstelling is een uiting van dank aan allen die ons bij hebben gestaan. Ook de leerlingen en ouders die vertrouwen in de muziekschool en de docenten hebben gehouden zijn wij dankbaar”, aldus Marisa Pieplenbosch, Algemeen Organisatorisch Directrice van deNationale Volksmuziekschool.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.