Het directoraat Openbaar Groen van het ministerie van Openbare Werken is momenteel druk bezig met zijn Nationale Schoonmaakactie 2012, waarvan de tweede fase is ingegaan. Deze duurt tot en met vrijdag 21 september. Het is de bedoeling van de overheid om schoolgaande jongeren middels het bieden van werkgelegenheid in staat te stellen om wat te verdienen. Dit kan goed van pas komen ter dekking van de eerste kosten bij de opening van het nieuwe schooljaar.

Momenteel is een vrij grote groep bezig met schoonmaak van de bermen van de Martin Luther Kingweg.  De jongeren zijn begonnen met werken te Livorno, aan de Botromankiweg. De route is uitgezet tot de Adhinweg, een afstand van ruim 6 kilometers. Als dit deel is afgehandeld, volgen de zijstraten van de Indira Gandhiweg. De kinderen zijn duidelijk herkenbaar en voorzien van de nodige tools. Middels vlaggen, verkeersborden en pionnen wordt het verkeer gewaarschuwd voor de verhoogde activiteit.

Volgens de coördinator voor het district Wanica, Elias Bhikhie, kijken de bewoners heel positief aan tegen het schoonmaakproject. De werkers krijgen veel ondersteuning van de burgerij. DNA-lid Charles Pahlad zorgt dat de jongeren volop ijs ter beschikking hebben.

Dagblad Suriname - Dagblad Suriname - Suriname's Populairste Krant

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.