PARAMARIBO, 18 jun – De Nationale Partij Suriname, NPS, gaat de achterban weer opzoeken. Dit zegt nieuwbakken partijvoorzitter Gregory Rusland. De verwaarlozing van de afgelopen tijd wordt ruimschoots goedgemaakt. Dat er veel werk aan de winkel is, ervoer Rusland zelf toen hij campagne voerde. De ontvangst was niet overval even hartelijk.

“Mijn veldwerk heeft tot veel conclusies geleid. De constatering is dat overal waar ik kwam, de mensen opmerkten dat wij hen hebben verwaarloosd. ’Waar waren jullie?’, was steeds weer de vraag”, zei Rusland in zijn eerste toespraak. Hij wil het roer drastisch omgooien. Geen achterkamerpolitiek meer en gedoe in de ivoren toren. Het kan ook niet anders, wil de NPS werkelijk herstellen van de klap bij de laatste verkiezingen. Maar dan moet de bezem wel door de Augiasstal.

De partijadministratie is een puinhoop. “Als we informatie nodig hebben, is die moeilijk te bereiken. Zo is niemand is op de hoogte van het aantal onderafdelingen. Dit kunnen we niet meer accepteren”, aldus Rusland. Hij wil meer jongeren en intellectueel kader aantrekken. Noden zullen samen met doelgroepen worden aangepakt. “We willen een partij zijn van trotse Surinamers, die door hard werken in hun eigen onderhoud kunnen voorzien en niet door hun hand op te houden.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.