PARAMARIBO- Na de vakantieactiviteiten in het Jeugdcentrum onder het thema ‘Gesontu Prisiri’ is op woensdag 12 september een aanvang gemaakt met een nationale campagne ‘touwtje springen’ in verschillende buurten en wijken. Een speciaal ingerichte ‘Lekker in je vel’-bus met geluidsinstallatie gaat van straat tot straat en van buurt tot buurt om kinderen op te roepen voor de springcompetitie.

Honderden kinderen van Sunnypoint en van Sophia’slust hebben gisteren onder leiding van Zabdai Zamuel en zijn sportteam eerst oefeningen gedaan en vervolgens leren touwtje springen. Daarna mochten zij allerlei variaties van het touwtje springen toepassen. Plaatselijke buurtwerkers werken mee om kinderen van de buurt te verzamelen en een geschikte plek voor de springactiviteit te bepalen.

De nationale campagne die de Stichting Kinderboekenfestival in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid uitvoert, heeft als hoofddoelstelling het promoten van een gezonde leefstijl. Kinderen worden op een speelse manier bewust gemaakt van het belang van bewegen voor een goede gezondheid. Andere buurten die in deze vakantie nog aan de beurt komen voor het touw springen zijn Lelydorp, Blauwgrond en Kasabaholo. Op zaterdag 29 september zullen de beste springers uit alle wijken het tegen elkaar opnemen, waarbij er prijzen zullen worden uitgereikt aan kinderen die het langst, het snelst en het mooist touwtje springen.

Na de vakantieperiode zullen nog meer buurten en de overige districten worden bezocht. Het themalied bij alle activiteiten is ’Lekker in je vel’! In dit lied worden gezondheidsregels als ‘minder snoepen, veel bewegen, weinig vet, op tijd naar bed, niet roken’ benadrukt voor een gezonde leefstijl. Aan het eind van de vakantie zal in dit verband de musical ‘Lekker in je vel’ worden gepresenteerd door Kimmy’s Land. Het ‘Lekker in je vel’-bewustwordingsprogramma is in februari jl. op het Kinderboekenfestival in Saramacca geïntroduceerd en loopt tot december 2012.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.