PARAMARIBO, 5 jun – Suriname heeft binnenkort zijn eerste Integraal Nationaal Veiligheidsplan. Volgens Mark Karg van het hoofd Bureau Nationale Veiligheid worden nu de laatste voorbereidingen getroffen. Dan moeten alle onderdelen en gebieden van veiligheid gedekt zijn. Bestrijding van de drugshandel krijgt prioriteit.

Lokaal moet de drugshandel tot beheersbare proporties worden terug gebracht. “De strijd tegen drugs is de strijd tegen drugshandel, want daar zit het kwaad. Als er geen levendige handel is dan heeft de persoon geen beschikking over het spul”, zegt Karg tegenover De West. Dat wordt dus ook de focus bij de aanpak. Suriname werkt al nauw samen met de CICAD, de regionale organisatie voor drugsbestrijding.

Ook met de Europese Unie, Frankrijk, Guyana, Brazilië en de VS lopen contacten. Personeel wordt getraind en er worden netwerken opgezet. Het Integraal Nationaal Veiligheidsplan voorziet ook in nationale netwerken. Die moeten behalve het bestrijden, ook betere resocialisatie garanderen. Het plan is door de vorige regering ontworpen, maar tot uitvoering kwam het niet meer. De huidige regeerders willen het in gewijzigde vorm uitvoeren.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.