Dit is een bericht van GFC Nieuws

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Nationaal Voetbalelftal van Suriname (Natio) heeft vrijdagavond haar eerste wedstrijd onder leiding van nieuwe bondscoach Stanley Menzo gewonnen.

De wedstrijd Suriname versus Barbados in het Dr. Ir Franklin Essedstadion eindigde op 1-0.

Op dinsdag 1 februari neemt Suriname het op tegen Guyana.

Bondscoach Menzo, zijn technische staf en het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) hebben eerder vrijdag hun opwachting gemaakt bij president Chandrikapersad Santokhi. Menzo is eerder deze maand door de SVB aangesteld als keuzeheer van de nationale selectie.

Menzo gaf een gesigneerde kopie van zijn autobiografie cadeau aan president Santokhi als dank voor zijn ontvangst. Het staatshoofd is ervan overtuigd dat Menzo Suriname op het gebied van voetbal naar een hoger niveau zal brengen.

De regeringsleider heeft benadrukt dat de voetbalbond een coach uit de diaspora met bijzondere kwaliteiten heeft aangesteld om de kar te trekken. “Het aantrekken en inzetten van diaspora talent voor alle sectoren is onderdeel van het beleid van deze regering”, aldus de president.

Het aanwerven van meer diaspora spelers en het omhoog brengen van het niveau van de lokale spelers zijn enkele uitdagingen. “De lokale spelers hebben een tijd stilgestaan en hun niveau van trainen en spelen moet omhoog. Ik zie geen twee groepen maar één team en ik speel met de beste spelers of het nou lokale spelers zijn of die uit diaspora”, aldus Menzo.

SVB-voorzitter John Krishnadath heeft verslag gedaan over de voorbereidingen van het trainingstoernooi die vrijdag van start is gegaan.

Hierna werd gesproken over het project “Bouw van het Andre Kamperveen stadion”, de ondersteuning van de nationale selectie, het toelaten van publiek bij de wedstrijden.

Wat het toelaten van publiek bij de wedstrijden betreft, adviseerde het staatshoofd na te gaan wat het beleid van de FIFA is en protocollen op te stellen in samenwerking met het team van Volksgezondheid conform de internationale standaarden.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.