Home » Surinaams nieuws » Natio U20 wint met 2-0 van Trinidad and Tobago

Natio U20 wint met 2-0 van Trinidad and Tobago

Het Surinaams U20 elftal heeft woensdagavond met 2-0 gewonnen van Trinidad and Tobago. De jongens van trainer Eugene Verwey zouden daarmee een stap dichterbij het WK volgend jaar in Polen komen.

Shaquille Cairo scoorde in de 29ste minuut de 1-0 nadat de bal voor zijn voeten viel in de 16 m. De aanvaller dacht niet na en joeg met een verwoestend schot de bal achter het net.

Trinidad ging op jacht naar de gelijkmaker maar het middenveld en de verdediging van Suriname stond goed. Op een enkele schot en een kopbal na heeft doelman Soesman niet veel te verrichten gehad en daardoor gingen we rusten met een 1-0 stand.

Na rust drong Trinidad iets meer aan maar kwam niet tot scoringskansen. Suriname loerde op de counter en kwam er een paar keer goed uit. Het was dan ook niet verbazend dat in de 70ste minuut de 2-0 stand op het bord kwam. Na een goede voorzet van rechts van aanvoerder Alvaro Verweij was het een koud kunstje voor Brian Elshot om de bal in te tikken. Hiermee was de wedstrijd gespeeld want Natio had de genade klap uitgedeeld.

Natio speelde de wedstrijd goed uit door geen onnodige risico’s te nemen en zoveel mogelijk op balbezit te spelen.

De vreugde was groot na de wedstrijd want onze jongens hebben weer een uitstekend resultaat op de mat gelegd.

Over twee dagen speelt Natio tegen USA. Als de jongens de volgende ronde willen bereiken, moeten ze met minimaal 14 doelpunten verschil winnen.

“Wat er ook gebeurd wij zijn trots op onze jongens want ze hebben met dit resultaat wederom hun visitekaartje afgegeven in de regio”, zegt de Surinaamse Voetbalbond.(GFC)