Ondanks het gewenste resultaat uitbleef put het Surinaams nationaal elftal zelfvertrouwen uit het duel tegen Mexico richting de Gold Cup-prelims. Door het 0-2 verlies van donderdagavond op eigen bodem eindigde Suriname met één punt derde in groep A van de A-divisie van de Concacaf Nations League achter koploper Mexico (7 punten) en Jamaica (5 punten).

“De Gold Cup is een groot platform waar we al hebben gestaan”, aldus Damil Dankerlui. De rechtsback deed twee jaar geleden ook mee aan dit toernooi toen Suriname in de groepsfase strandde. Dit keer heeft Natio via de prelims een kans om weer aan de Gold Cup deel te nemen en het verloop van de wedstrijd tegen Mexico geeft reden tot optimisme richting het kwalificatietoernooi.

Suriname kreeg donderdag in het Franklin Essedstadion vooral in de eerste helft de meeste en beste kansen alvorens de bezoekende Concacaf-reus en WK-ganger in het laatste halfuur twee goals scoorde. Dankerlui: “We hebben gespeeld tegen Mexico, een WK-kandidaat. Als we deze wedstrijd evalueren kunnen we met een goed gevoel richting het kwalificatietoernooi gaan.”

Aan het kwalificatietoernooi, dat van 12 tot en met 20 juni duurt, nemen twaalf landen deel: de vier nummers drie uit de A-divisie, de vier runners-up uit de B-divisie en de vier poulewinnaars uit de C-divisie. Suriname uit de A-divisie en Saint Lucia en Puerto Rico beiden uit de C-divisie waren donderdag de eerste drie landen die zich voor het kwalificatietoernooi plaatsten.

De loting voor de prelims vindt op 14 april plaats. De drie beste landen uit de kwalificatieronde plaatsen zich voor het eindtoernooi dat van 24 juni tot en met 16 juli in de VS wordt afgewerkt.

Dit bericht is afkomstig van Suriname Herald. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.