De Gouverneurstraat en de Gemaalweg in het district Nickerie hebben een naamsverandering ondergaan. De Gouverneurstraat in Nieuw Nickerie heet nu de Mohamed Jasin Nasrullahstraat, terwijl de Gemaalweg in de Westelijke Polder voortaan de Walidien Ishaakweg genoemd mag worden.

De plechtigheden dinsdag 27 juli werden bijgewoond door districtscommissaris Senrita Gobardhan, de voorzitter van de Stichting Hindoestaanse Immigratie Ramon Jawalapersad, familieleden en vele genodigden.

Alle sprekers wezen op de bijzondere bijdrage van beide heren die werden vereeuwigd. Wijlen Mohamed Jasin Nasrullah, immigrant vanuit het voormalig Brits –Indië, heeft als pionier van de Islamitische organisatie in Nickerie baanbrekend werk verricht. Ook was de heer Nasrullah bekend als een zeer behulpzaan persoon die klaarstond voor een ieder ongeacht ras of geloof.

Walidien Ishaak, ook immigrant van het toenmalig Brits-Indië, heeft zich met zijn ouders gevestigd aan de Gemaalweg. Hij is de eerste pelmolenaar geweest en pionier in de rijstsector. Ook heeft hij als sociaal bewogen mens veel bekendheid genoten in vooral de Westelijke polders.

De keuze voor deze twee personen kwam tot stand na het voorwerk van de Stichting Hindoestaanse Immigratie in samenwerking met de commissie Get Together van Nickerie.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.