Een paar dagen terug dreigde Donald Trump met strafmaatregelen tegen Saoedi-Arabië vanwege de vermoedelijke moord op journalist Jamal Khashoggi. Nu neemt Trump het op voor de vermoedelijke moordenaars.

Enkele uren terug haalde hij uit naar iedereen die de Saoedi’s verantwoordelijk houdt voor de verdwijning van Khashoggi; die ging de Saoedische ambassade in Istanboel (Turkije) binnen, en werd daarna nooit meer buiten gezien.

“Daar gaan we weer, met jullie ‘schuldig tot de onschuld bewezen is’” zei hij dinsdagavond tijdens een interview met AP.

Na zijn dreigement dat hij Saoedi-Arabië over de knie zou nemen, het tegendreigement van de Saoedi’s dat zij in dat geval snoeihard zouden terugslaan, en vervolgens een telefoongesprek met de Saoedische koning, kwam Trump onlangs al met een voorzetje.

Khashoggi was vast vermoord door een schurk binnen de ambassade die, zonder dat iemand er vanaf wist, de journalist had vermoord, had Trump geopperd.

Vanavond ging hij dus een stap verder: wie zegt dat Khashoggi is vermoord? En als hij al is vermoord, wie zegt dan dat de moord in de Saoedische ambassade gepleegd is door Saoedi’s?

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.