PARAMARIBO-De Mytylschool voor kinderen met een lichamelijke beperking is in het afgelopen weekend voorzien van muurschilderingen. De streetart-organisatie ‘Switi Rauw’ heeft op zaterdag 6 april hiervoor gezorgd. Dit project heeft zij samen gedaan met Miss India Suriname 2011, Varsha Ramratan. Zij voert sinds 2011 projecten uit met verschillende organisaties en wil sociaal nog steeds veel betekenen voor Suriname.

Op verzoek van de instelling werd er werk van gemaakt om de muren op te vrolijken. De bedrijven Sweetheart, Tip Top, Hotel Paramuru, Amtrac Trading NV, Hi-Lo Center en Ann Hermelijn hebben gezorgd voor financiering van het project. De kunstenaars Ernesto Saldi, Joey Roberts, Nicolay Barron, Vernon Simons en Raymill Nerkust hebben gezorgd voor de muurschilderingen.

Switi Rauw wil met dit project ook de aandacht van de gemeenschap vestigen op het kind met een beperking. “Zij hebben net als andere kinderen het recht op een gelijkwaardige behandeling”, klinkt het. Het thema van dit project was ‘Lachen’.

Switi Rauw is een project waarbij muren en/of plekken langs de weg beschilderd worden door middel van legale ’streetart’. De binnenstad van Paramaribo wordt op deze manier verfraaid. De ‘rauwe’ muren van Suriname zijn een prachtige ondergrond om diverse schilderingen aan te brengen. Kevin Headley en Hedy Tjin zijn de initiatiefnemers van het project.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.