Het ‘Manhattan Monster’, dat recent aanspoelde onder de Brooklyn Bridge in New York, blijft de gemoederen bezig houden. Verscheidene mensen wijzen erop dat het mysterieuze gedrocht als twee druppels water lijkt op het ‘Montauk Monster’. Dit creatuur strandde vier jaar geleden in de buurt van het gelijknamige zakendistrict in de Big Apple.

Diverse media, binnen en buiten de VS, wijzen op de treffende gelijkenissen tussen de twee gedrochten. Het was Loren Coleman, directeur van het International Cryptozoology Museum in Portland, die in 2008 als eerste de naam ‘Montauk Monster’ lanceerde.

Coleman relativeert meteen ook de dingen. ‘Alle aangespoelde ‘monsters’ bleken na degelijk onderzoek immers verdronken wasberen, honden, varkens, zeehonden of dolfijnen. Ooit werd zelfs het karkas van een luiaard aangetroffen’, aldus Coleman.

Er is zelfs een website in het leven geroepen in 2008 om de ware identiteit van het Montauk Monster te achterhalen. In de loop der tijd stuurden mensen vele foto’s van ‘monsters’ die ook waren aangespoeld.

Hond
Professor Paul Curtis beweerde gisteren dat het recent aangespoelde ‘Manhattan Monster’ wellicht het karkas van een verdronken hond is. ‘Omdat het dier lang in het water lag, is het opgezwollen en is zijn vacht verdwenen’, aldus de bioloog aan de Cornell University.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.