Wanneer op 1 december de nationale bodybuildingkampioenschappen worden gehouden, zal de huidige Mr. Suriname, Linio Gooding, zijn titel niet verdedigen. Hij bevindt zich momenteel in Nederland, waar hij in training is voor het Juliette Bergmans Classics bodybuildingtoernooi, dat op 8 december gehouden worden. Voorzitter van de Surinaamse Bodybuilding- en Weightliftingbond (SBWB), Mukesh Kanhai, bevestigt dat Gooding in Nederland zit. ‘Hij zal meedoen aan een toernooi dat vele malen groter is dan onze nationale kampioenschappen. Gooding gaat voor een groter iets.’ Er komt een nieuwe Mr. Suriname.

Volgens Kanhai heeft Gooding via Sportzaken zijn ticket gekregen en heeft daarnaast zelf een paar sponsors gezocht om dit te kunnen bereiken. De voorzitter juicht dit initiatief toe. Hoewel hij niet rechtstreeks onder de coach Rinus van der Zeijde valt, heeft hij vaker telefonisch contact met hem. Van der Zeijde is de succescoach die Eddie Wilson tot een wereldtopper heeft gemaakt en nu bezig is met de Surinaamse Soepe Koese.

Kanhai zegt dat ook een andere bodybuilder, Sergio Holwijn, op eigen kosten in Nederland traint. ‘Dit is alleen maar goed te noemen voor deze sport.’ Dat bodybuilding groeiende is, is te merken aan het aantal nieuwe sportscholen (gyms) die uit de grond verrijzen en de toename van het aantal leden elk jaar tijdens de nationale kampioenschappen. ‘Voor dit jaar hebben veel jeugdige nieuwelingen zich opgegeven voor de C-klasse. Dus er is animo en groei’, geeft Kanhai aan. Dit alles komt door de impulsen die onze wereldster Eddie Wilson vorig jaar heeft gegeven tijdens diens bezoek aan Suriname.

Dagblad Suriname - Dagblad Suriname - Suriname's Populairste Krant

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.