PARAMARIBO- Morgenochtend om tien uur vindt de onthulling plaats van een gedenkplaat bij de St Petrus en Paulus Kathedraal, zo meldt de publiciteitsdienst van de EU-vertegenwoordiging in Suriname aan GFC Nieuws. Deze activiteit moet gezien worden in het kader van de viering van de Dag van Europa op 9 mei. Ter gelegenheid van die dag heeft de EU-vertegenwoordiging in Suriname enkele activiteiten op touw gezet.

De gedenkplaat bij de kathedraal moet symbool staan voor de samenwerking en behoud van het culturele erfgoed in Suriname. Vertegenwoordigers van het Bisdom Paramaribo maar ook de EU-ambassadeur zullen het woord voeren. Om half een ‘ s middags vindt op Nieuwe Haven de onthulling plaats van ook een stenen gedenkplaat en wel om de steun van de EU aan de handel, economische ontwikkeling en regionale integratie in Suriname te gedenken.

De onthulling van de gedenkplaat zal voorafgegaan worden door een toespraak van de algemeen directeur van de NV Havenbeheer, John Defares, terwijl Remy Vijzelman namens de private sector ook zijn zegje zal doen. Om 12.20 uur komt de ambassadeur van de Europese Unie (EU) in Suriname, Robert Kopecky, aan het woord, gevolgd door de minister van Transport, Communicatie en Toerisme, Falisi Pinas. Van 19.00 uur tot 21.00 uur ontvangen EU-ambassadeur Kopecký en Eliška Kopecká in de feestzaal van hotel Torarica een aantal gasten. De Chargé d’Affaires van de EU-delegatie in Suriname, Esmeralda Hernandez Aragonés, zal bij die gelegenheid ook het woord voeren.Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.