De moordzaak waarin twee  politiemannen, Haroenmohamed Nabibaks en Anielkoemar Kalipsingh, ervan worden verdacht op 29 maart 2012 de Haïtiaan Celius Molius te hebben vermoord, is gisteren verdaagd. De zaak wordt op 31 maart 2014 weer in behandeling genomen.

Het Openbaar Ministerie(OM) heeft in totaal 20 jaar celstraf geëist, 6 voor afpersing en wederrechtelijke vrijheidsberoving en 14 jaar voor gekwalificeerde doodslag. De verdachten beweren onschuldig te zijn. Op verzoek van hun advocaten is de zaak gisteren uitgesteld.

Het lijk van Molius is in een kanaal gevonden in het westen van Paramaribo. Hij was een dag eerder opgehaald door twee mannen. Ze zeiden lid te zijn van het speciale politieteam Faya Blo. Toen om identificatie gevraagd werd, trokken ze hun vuurwapens. Molius is toen afgevoerd.

Zijn lijk werd met de handen op de rug gebonden teruggevonden. Het duo is door het arrestatieteam van de politie aangehouden in Nickerie. Een van de twee is rechercheur op het Bureau Nieuwe Haven in Paramaribo. De aanhouding geschiedde op aanwijzing van ooggetuigen.(Edunet)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.