GFC NIEUWSREDACTIE- Dat Covid-patiënten thuis worden gemonitord door artsen is geen ideale situatie, maar gebeurt dat niet, zullen mensen dood gaan.

Dit zegt dokter Diana Chan Jon Chu, lid van het Thuisisolatie Covid-team in Suriname.

Diverse huisartsen hebben laten weten moeite hebben met thuisisolatie, omdat dit buiten hun competentie valt.

Vanwege de stijgende trend kunnen Covid-patiënten niet worden opgenomen in het ziekenhuis en is et overgroot deel van de besmette personen in thuisisolatie.

Er schijnt een beperkt aantal plekken te zijn voor zuurstofbehoeftige patiënten in de ziekenhuizen. Dit komt niet doordat er geen bedden beschikbaar zijn, maar ook omdat er een tekort is een deskundig personeel. Veel specialisten en verpleegkundigen zijn vertrokken naar het buitenland.

Geïnfecteerde personen die zuurstofbehoeftig zijn, zijn aangewezen op hun huisartsen. De huisartsen staan hierover niet op één lijn met de leiding van het ministerie van Volksgezondheid.

Volgens de huisartsen verloopt het monitoren van zuurstofbehoeftige patiënten moeizaam en behoort dat overigens niet tot het deskundigheidsgebied van de huisarts, maar de internist.

Dokter Chan Jon Chu beaamt dit en zegt: “het is inderdaad geen ideale situatie, maar doen we dat niet, zullen er mensen dood gaan.”

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.