Robbie Mohansingh

Robbie Mohansingh is de eerste persoon van Surinaamse komaf, die een ’sociaal contract’ aan het afsluiten is bij de gemeente Vlagtwedde in Nederland. Door zijn visionair inzicht, kennis en ervaring heeft hij zijn plannen die hij niet in Suriname kon realiseren uiteindelijk in Nederland volbracht.

Naast zijn studie en kritische columns bij GFC Nieuws is het hem gelukt om een gepatenteerde productieproces te ontwerpen voor de fabricage van duurzaam plaatmateriaal. Het gaat om  een uniek product en daaraan gekoppeld de eerste fabriek in Europa. De plannen voor uitbreiding zijn dan ook in de maak.

Terwijl hij dit heeft bewerkstelligd, is hij zijn tweede boek aan het afronden: “Duurzame kansen in de Grond-, Water- en Wegenbouw (GWW)”. In dit boek introduceert hij onder ander een nieuwe werkwijze van calculatie en ontwerp. Daarmee is hij een voorloper in het integreren van milieu, management en accounting in de GWW-sector. Partijen die betrokken zijn in de GWW kijken uit naar zijn publicatie en hebben al aangegeven trainingen te willen volgen, omdat Robbie een bekende is in de GWW.

Hij was onder andere betrokken bij de HSL en Betuwelijn als enige niet geboren Nederland. Het contractmanagement van de HSL heeft hij in Parijs bij Bouyques TP (grootste aannemingsbedrijf in de wereld) gedurende 6 maanden uitgevoerd.

Ondanks zijn successen in Eurpoa denkt hij vaak aan Suriname en hoopt op een dag weer terug te keren, laat hij aan GFC weten.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.