Het zou zomaar kunnen, dat vanaf 1 oktober alleen volledig gevaccineerde spelers in actie mogen komen in de Engelse voetbalcompetitie Premier League. De Britse overheid wil voorkomen dat in de toekomst opnieuw een lockdown nodig is en wil de vaccinatiegraad zo hoog mogelijk krijgen. Daarom worden ook de regels wat voetbalwedstrijden aangescherpt. 

Vanaf 1 oktober moeten spelers en stafleden volledig ingeënt zijn om bij een wedstrijd te zijn. Alleen mensen met een goede medische reden hoeven dat niet.

Eerder deze week werd al bekend dat de regels voor supporters veranderen. Zij moeten via een speciale pas kunnen aantonen dat ze volledig zijn gevaccineerd. Een negatieve test is niet meer genoeg om het stadion in te komen. De regels gaan gelden voor evenementen met meer dan tienduizend toeschouwers. Dat zijn dus wedstrijden in de Premier League en Championship.

De Premier League begint vrijdag 13 augustus met de wedstrijd tussen promovendus Brentford en Arsenal. In Engeland mogen de stadions vanaf de eerste speelronde weer helemaal vol zitten. Spelersvakbond PFA noemt de verplichte vaccinaties een ‘gevoelig onderwerp’ en gaat met de clubs in gesprek om tot goede afspraken en oplossingen te komen.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.