GFC NIEUWS- Enkele  personen uit Paramaribo die in de laatste week van juni in nauw contact zijn geweest met een politicus maken zich ernstige zorgen en kunnen maar niet getest worden. Ze zeggen aan GFC Nieuws dat ze alle stappen hebben ondernomen, echter zonder succes.

Een van de personen legt uit dat ze ruim 20 minuten op korte afstand in een gesloten ruimte in gesprek is geweest met een politicus van wie nu bekend is dat hij covid-19 heeft.

“Ik heb zoals ik op GFC had gelezen, mijn gegevens via app aan de instanties doorgegeven. Daarbij heb ik ook gevraagd om mij en mijn werkgever te laten testen. Ook mijn baas was die dag tegen eind juni, net als ik, in nauw contact met de persoon in kwestie. Dat heb ik ook doorgegeven”.

De bezorgde werknemer maakt zich zorgen over een mogelijke besmetting en wil zekerheid.

“Ik kreeg vier dagen later een reply met de woorden: Genoteerd. Daarna heb ik niets meer vernomen. Geen enkele instructie, geen uitnodiging om te testen, helemaal niets”, is het verwijt.

De werkgever zegt dat ook hij teleurgesteld is in de werkwijze van de autoriteiten.

“Ik wil desnoods heel veel geld betalen om getest te worden. Maar het kan gewoon niet! Nu leef ik al een tijdje in onzekerheid en wacht de incubatieperiode in spanning af”, zegt hij.

De twee personen zijn op eigen instigatie in quarantaine gegaan, maar hebben 1 dag voordat het nieuws bekend werd normaal gefunctioneerd met mensen in hun nabije omgeving. De twee zien graag dat ook de mensen met wie zijn in contact zijn geweest onderworpen worden aan een coronatest. 

 

Het bericht Mogelijk door politicus besmette personen in Paramaribo smeken om getest te worden verscheen eerst op GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.