Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken biedt het eindrapport met betrekking tot het vrije dagen vraagstuk aan vice president Robert Ameerali.

Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken heeft vanmiddag het eindrapport met betrekking tot het vrije dagen vraagstuk aan vice president Robert Ameersli overhandigd. Twee weken geleden heeft de Commissie Nationale Vrije Dagen onder leiding van drs. Marlon Powel het document aangeboden aan de minister. De bewindsman had toen voorgenomen het document door te nemen.

Vandaag was het moment aangebroken om het rapport aan de vp aan te bieden. Het is de bedoeling dat de Raad van Ministers zich hierover zal buigen, zegt zowel de minister als de vp. Hierna wordt het eind document aangeboden aan president Desire Bouterse. In het rapport is het advies opgenomen bij het nemen van een besluit over het aantal vrije dagen in ons land. Ook is getracht richtlijnen aan te geven bij het toekennen van nationale vrije dagen.

In de achter ons liggende periode heeft de commissie tal van maatschappelijke groepen gehoord met betrekking tot dit vraagstuk. Om het hele traject af te leggen waren er 6 maanden nodig. Het sluitstuk in de werkwijze van de commissie was het houden van een seminar waar de verschillende groepen zich nog eens over het onderwerp hebben uitgesproken en daarbij voorstellen gedaan. Conform het staatsbesluit van 21 februari 2011 telt Suriname 15 nationale vrije dagen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.