Minister Moestadja

PARAMARIBO- Minister Moestadja heeft vandaag, donderdag 10 mei 2012, het  ‘Rapport Betreffende de vaststelling van de Status Quo van het CBA-bestand’ in ontvangst genomen. Het CBA-bestand, beter bekend als de Centraal Geautomatiseerde Bevolkingsadministratie bevat gegevens van de actief in de bevolkingsregisters voorkomende personen, die de Surinaamse nationaliteit bezitten. Verder geeft het ook inzage in personen die enige tijd in een van de bevolkingsregisters ingeschreven hebben gestaan, doch niet langer voldoen aan de voorwaarden gesteld aan de inschrijving in dat register en op grond daarvan in meergenoemd register zijn doorgehaald.

Het bestand geeft ook aan, de personen die in het bevolkingsregister staan ingeschreven, doch niet langer voldoen aan de eis van de nationaliteit. Het rapport is opgemaakt door Anton Paal (consultant voor het CBB) en Michael Kromodimedjo (systeembeheerder van het CBB).  Paal zei bij de overhandiging van zijn verslag, dat het van belang is dat er een goed beeld bestaat over de geautomatiseerde bevolkingsbestanden van het CBB. Onvolkomenheden kunnen gemakkelijk getraceerd en aangepakt worden.

Minister Moestadja zei bij het in ontvangst nemen van het rapport, blij te zijn met het werk dat door de consultant en de systeembeheerder is uitgevoerd. Het geeft een aanzet om een goede organisatie binnen de bevolkingsadministratie neer te zetten, aldus de bewindsman.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.