Na zijn waanzinnige parachuterecord van vorige week heeft de superwaaghals Felix Baumgartner (43) aangekondigd met pensioen te gaan. De Oostenrijkse stuntman verklaarde dat tijdens een ontmoeting met VN-baas Ban Ki-moon, die Baumgartner als de moedigste man op de planeet omschreef. Het pensioen van Baumgartner is wel relatief, want de wereldberoemde Oostenrijker wil zich tijdens zijn pensioen inzetten als piloot van een reddingshelikopter in de bergen. Hoogtevrees zal alvast geen probleem vormen…

Ik had het met Ban Ki-moon over mijn geslaagde projecten en hoe ik jongeren en vrouwen wil inspireren. Ik heb hem ook verzekerd dat ik mijn schouders wil zetten onder een VN-project.

Op 14 oktober brak Baumgartner in New Mexico met een parachute als eerste mens ooit door de geluidsmuur na een duizelingwekkende duik vanop meer dan 39.000 meter, een absoluut hoogterecord. De hallucinante beelden van de recordwaaghals gingen de wereld rond en hij heeft nu beslist te stoppen op een uniek hoogtepunt.

VN-project
‘Ik ben officieel op pensioen als waaghals’, vertelde Baumgartner aan Ban Ki-moon, de secretaris-generaal van de VN. ‘Ik had het met Ban Ki-moon over mijn geslaagde projecten en hoe ik jongeren en vrouwen wil inspireren. Ik heb hem ook verzekerd dat ik mijn schouders wil zetten onder een VN-project. Na mijn officieel pensioen als waaghals wil ik in mijn vele vrije tijd helikopterpiloot worden. Ik wil me toeleggen op het redden van mensen in de bergen, zowel in de VS als in Oostenrijk en Zwitserland. Over mijn recordsprong wil ik nog het volgende kwijt: ik heb wel geen enkele blessure opgelopen, maar ik kan iedereen afraden om me te imiteren. Het was verdomd zwaar.’

Op tv gevolgd
Ban Ki-moon van zijn kant toonde zich een fan van de Oostenrijkse stuntman. ‘Ik heb de recordsprong zoals vele miljoenen mensen op televisie gevolgd. Voor mij is hij de moedigste man op de wereld.’

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.