PARAMARIBO – Na de ledenvergadering van gisteren waarbij 27 bonden die aangesloten zouden zijn bij De Moederbond het bestuur Snijders naar hun mening hebben afgezet en dit wordt betwist heeft deze vakorganisatie de facto nu twee besturen.

Freddy Brug die de voorzittershamer hanteert in het interim-bestuur zegt dat huidige voorzitter Errol Snijders (Brug noemt hem ex-voorzitter)de hamer aan hem moet overdragen en zich als een democraat moet opstellen.

Snijders  zegt daarenboven dat hij geen overdracht zal doen omdat de vergadering van gisteren onwettig was.

Ingewijden zeggen in gesprek met GFC Nieuws dat het verwachtbaar is dat ook deze kwestie bij de rechter zal belanden.

Snijders heeft gisteren ook nog tijdens een persconferentie de verrassende verklaring afgelegd dat de veiling van de terreinen en het gebouw van de organisatie wel heeft plaatsgevonden, maar de verkoop toch niet zal doorgaan omdat de vakcentrale een week de tijd had om de schulden te betalen. Snijders beweert nu dat het hem is gelukt om binnen die week een bankgarantie te overhandigen om de schulden te liquideren waardoor de onroerende goederen behouden zijn voor De Moederbond.

In het interim-bestuur Brug zitten naast Brug zelf prominenten die eerder in het bestuur Snijders hebben gezeten zoals John Seedorf en Murwin Leeflang.

De Moederbond werd op vrijdag 28 september 2012 geveild voor ruim SRD 1.3 miljoen. Op 5 oktober 2012 overhandigde, volgens  Snijders, hij een bankgarantie waardoor de toewijzing toch nog is gestuit.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.