De 56-jarige Deborah H. moest zich donderdag voor de rechter verantwoorden wegens de verkoop van drugs. Deborah werd op 24 februari dit jaar op haar woonadres in Nickerie aangehouden. Dit gebeurde nadat de politie informatie kreeg dat er aan de Landingstraat drugs werd verhandeld.

Toen de politie de plek aandeed, merkte die via de glazen voordeur op dat de vrouw in haar woning met een bord zat, waarin vermoedelijk cocaïne was. Bij het horen van de politie stopte Deborah het bord onder de kussens van het bankstel, waarna zij de ambtenaren in de woning toeliet.

Tijdens een ingesteld onderzoek werd een aantal ‘pitjes’ cocaïne aangetroffen en wat vloeipapier. Verder werd onder de bankstelkussens een blok cocaïne aangetroffen. Ook wees ze de politie geknipte plastiek zakjes en een fijnweger aan, die ze in een wasmachine bewaarde.

Deborah verklaarde dat ze inderdaad samen met haar zoon drugs verkoopt, omdat zij niet uitkomen met de opbrengsten uit de verkoop van kippen, eieren en groenten. De verdachte, die werd bijgestaan door mr. Rambharos, is vóór de zitting door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld.

De advocaat heeft donderdag aan de rechter het verzoek gedaan om de mobiel van zijn cliënt terug te geven, omdat zij die nodig heeft vanwege de verkoop van eieren. De rechter ging mee met het verzoek en stelde de zaak uit naar 20 april om de verdachte te horen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname Herald. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.