Met de Olympische Spelen voor de deur, richten modelabels van Stella McCartney tot Theory zich op een stijlvolle outfit met atletische ondertoon.

Collecties van de grote ontwerpers zijn volop voorzien van sport geïnspireerde kledingstukken voor de dynamische opening van de Olympische Spelen.

Deze week staan de Olympische Spelen centraal waarvoor Stella McCartney ook de teamoutfits ontwierp van belangrijke, Britse atleten. Zo’n Olympische look wordt neergezet door de toeschouwer met iets Britse en eventueel patriottistische kleding, veel sport invloeden en het on-trend bouclé jasje om het geheel chique af te maken.

Terwijl het Franse modehuis Chanel bijna synoniem staat voor het tweed jasje, gesponnen uit bouclé materiaal, is tweed ook typisch Brits. Om met een statement item te beginnen komt zo’n iets vierkant gesneden Chanel tweed blazer, met hier en daar een felle, energieke flits aan kleur of gecombineerd met futuristisch schoentje, goed van pas.

Waar kan een aanhanger van deze trend beter terecht dan bij de in Londen wonende en werkende Stella McCartney die een sportieve, vrouwelijke collectie met glans neerzet. De viering van energie en fitness in de collectie, zoals de gevierde ontwerpster zelf opsomde, was duidelijk terug te zien op de McCartney catwalk.

Ruime bomberjackets, glanzende stoffen en een atletisch model als Miranda Kerr op het plankier zorgde voor een sportieve uitstraling. Verder lijken de tops met gazen details en korte print broekjes geschikt om in stijl in te sporten.

Ook Versus als Italiaanse tegenhanger komt met een collectie die sex-appeal ademt, maar ook duidelijk een sportieve insteek kent. Denk uitwaaierende rokjes met stroken en schouders die zijn uitgesneden voor een luchtige outfit geschikt voor tennis.

Donatella Versace ontwerpt voor de Versus collectie samen met de meer uitgesproken Christopher Kane waarvan je een verrassing kunt verwachten. Baseball shirts en een sportief silhouet deden echter niet af aan de gepolijste finishing touch.

Voor zo’n Olympische look is de sleutel comfort met een chique twist, zoals gescheurde denim shorts en een shirt met de Britse vlag als print. Om het geheel stijlvol te houden zou een tweed rugzakje uit de wintercollectie van Chanel niet misstaan.

Kleine rugzakjes en grote, witte horloges zijn accessoires die het totaalbeeld een atletische twist geven. Kies tot slot eens voor een aansluitende body en midi-rok die doet denken aan een retro sportpakje.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.