Het Medisch Opvoedkundig Bureau (MOB), gelooft in verandering van het eigen gedrag als de bewustwording hiervan goed overkomt bij de doelgroep. In die overtuiging is het MOB de afgelopen 2 maanden bezig geweest met trainingen aan 13 kinderen tussen 6 en 14 jaar. Het betrof 6 sessies die als doel hadden het gedrag van de kinderen op een positieve manier te veranderen. Iedere sessie had zijn eigen accenten. “Zo is er meer gewerkt aan het zelfbeeld en zelfbeheersing, sociale vaardigheden,  agressie, gedrag en regels”, laat Celsius Vieira, het hoofd van het MOB, in een schrijven weten.

Vooraf aan de kindertrainingen zijn er afspraken gemaakt en regels besproken met de kinderen die zich zo goed mogelijk er aan probeerden te houden. Op een speelse manier  is geprobeerd de kinderen regels aan te leren en langzaam aan het gedrag te veranderen.

Donderdag 31 mei komen de kinderen terug. De kindersessies zijn dan al zo’n drie weken gaande. Samen met de ouders en de kinderen blikt het MOB dan terug op de kindertrainingen. Eerst komen de kinderen zelf aan het woord om te vertellen over hetgeen ze geleerd hebben tijdens de sessies en daarna de ouders om hun ervaringen te delen in de groep. Aan het eind van de activiteit krijgen de kinderen een diploma, als bevestiging dat ze de kindertrainingen tot een goed eind hebben gebracht.

Dagblad Suriname - Dagblad Suriname - Suriname's Populairste Krant

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.