PARAMARIBO, 14 jun – Het bedrijfsleven verwacht een rijke spin-off bij de uitbreiding van de Staatsolie’s raffinaderij te Tout Lui Faut. Volgens projectleider Tom Ketele is de verwachting terecht. Het midden- en kleinbedrijf kan miljoenen vangen als maar voldaan wordt aan kwaliteitseisen. “Kleding, voedsel, bouwmaterialen, bus- en taxivervoer en entertainment.”

Dat zijn zo de gebieden waar vraag naar zal zijn gedurende het miljoenenproject. Ruim driehonderd ondernemers hebben formeel belangstelling getoond. “We zijn positief verrast. In eerste instantie hadden tweehonderd en vijftig ondernemers zich laten registreren. Er is belangstelling getoond uit alle branches”, zegt Ketele tegenover de Ware Tijd. Kennelijk gaat het nieuws van het nieuwe El Dorado als een lopend vuurtje.

“Het doel van Staatsolie bij de bouw van de huidige raffinaderij is lokale ondernemers zoveel mogelijk betrekken”, zegt Rudolf Elias, directeur van de raffinaderij. Het project moet op zijn piek werk bieden aan ruim vijftienhonderd personen. Daar vallen zo’n vijfhonderd buitenlanders onder. De laatste zullen een extra vraag opleveren voor met name de dienstensector. Na voltooiing moet de raffinaderij de lokale brandstofmarkt compleet voorzien.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.