door Kenneth Niekoop

Een reactie van Rambaran als reflectie van de politieke bijeenkomst van de Hinduraad afgelopen zaterdag in Nederland. De politica die wel aanwezig was, is niet gevraagd om een bijdrage te leveren tijdens deze bijeenkomst. Uiteindelijk is afgesproken dat zij als eerste een reflectie mocht geven op de inleiders. Binnen deze uiteenzetting gaf het Christen Democratisch Appel (CDA) Tweede Kamer kandidaat aan, dat het geheel een goed inhoudelijke karakter heeft gehad maar dat zij vindt dat er geen verschil is met wat de hinduleiders hebben aangegeven in lijn met wat zij zou zeggen.

Kracht komt van een ontembare wil

Om duidelijk aan te geven waarom zij geen verschil ziet, bediende zij zich van uitspraken gedaan door Mahatma Ghandi, die ondermeer aangaf dat kracht niet komt van een fysieke capaciteit maar juist komt van een ontembare wil. Dit is ook de wijze waarop ik campagne voer deelde zij het gehoor mede tijdens haar inleiders reflectie. Verder wees zij de aanwezigen erop dat de vrouwelijke kandidaat Tanja Jadnanansingh met surinaamse roots, sowieso al verzekerd is van een plek in de Tweede Kamer. Indien men meer vrouwlijke personen van surinaamse komaf wil in de Tweede kamer, dat ligt in de handen van uzelf om nog een kandidaat voor te dragen. Vandaar dat ik mijn campagne ook in Suriname heb gevoerd met het geloof in die 20.000 voorkeurstemmen door middel van het geven van stemadvies.

Geloof in de mensheid niet verliezen

Een andere uitspraak van Ghandi die Mitra Rambaran als CDA Tweede Kamer kandidaat beklemtoonde bij haar reflectie van de inleiders, is dat je het geloof in de mensheid niet moet verliezen. Doeltreffend als Ghandi het zelf verder zegt: “De mensheid is een oceaan; als er een paar druppels vuil zijn, betekent dat niet dat de hele oceaan vervuild is”. Rambaran wilde hiermee aangeven dat zij sterk geloofd in de nederlandse gemeenschap, waar dus ook personen van surinaamse komaf deelgenoot zijn zonder onderscheidt van ras en geloof. “Ik laat mij door niets of niemand van de wijs brengen, hoeveel tegenwerking ik ook krijg. Ik geloof in de kracht van onze gemeenschap en de visie dat samen wij meer kunnen bereiken” steld Rambaran scherp bij haar reflectie van de Hinduraad bijeenkomst.

Geloof en Politiek

Na haar bijdrage in reflectievorm op de inleiders, werd de vraag aan haar gesteld hoe er in de politiek wordt aangekeken tegen geloof. Het Christen Democratisch Appel (CDA) Twee Kamer kandidaat heeft toen aangegeven als opmerking dat geloof en religie een taboe onderwerp is in de politiek en dat zij zich er voor wil inzetten dat het weer normaal moet worden om je geloof te kunnen beleven en uitdragen.

Rambaran besloot haar bijdrage met de woorden: “Het maakt niet uit welk geloof je hebt, of je Hindoe, Moslim of Christen bent, dit dan wel in het Hindi.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.