Het komt vaker voor dat er een misvatting is over Hindoeïsme. Het is de oudste nog levende religieuze “Goddienst” ter wereld. Volgens Winkler Prins Encyclopedie is dit zelfs het eerste geloof. Elk andere geloof is een voortvloeisel uit het Hindoeïsme.

Het woord Hindoeïsme is afkomstig van de bewoners in de Indusvallei die aan rivier Sindu woonde. Hindoe betekent rivier in Perzisch. Hindoeïsme is de overheersende inheemse religieuze traditie van het Indische Subcontinent.

Brahma vertegenwoordigt het generetisch fysiologisch aspect van Generator. Onderhoud. Destroyer. Het is dus een misvatting dat de kassenstelsel als discriminerende factor werd ingevoerd. Het was/is meer een Burgerservicenummer en Paspoort. Uit de naamgeving wist men waar iemand vandaan kwam en wat zijn/haar beroep is. Dat dit tegenwoordig wordt gebruikt uit hiërarchische oogpunt beaam ik. Echter is dit niet de bedoeling geweest van het kassenstelsel.

Te meer dat in Sanskriet (later opgevolgd door Latijns) Sanatana Dharma Eeuwige wet betekend. Volgens mij komt het doordat alleen de elite Sanskriet kon lezen en schrijven, dat het kassenstelsel is misbruikt.

Robbie Mohansingh

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.