Door Johan Donner

PARAMARIBO – De Miss Suriname Organisatie Angel Public Relations and Administration APRA heeft vandaag samen met Miss Suriname 2012, Rachel de la Fuente, een aanvang gemaakt met het ‘SCHADUW BOMEN PROJECT”.

Het ligt in de bedoeling om 50 Schaduwbomen zoals de Groenhart, Jakaranda, Goudenregen, Flamboyant en Bosamandel te planten om een schaduwrijke omgeving te creëren.

De Miss Suriname Organisatie voert al 6 jaar diverse sociale projecten uit, waarbij elk jaar aandacht wordt gevestigd op de omgeving en bomen omdat zij gelooft dat: Mensen die creatief werk verrichten positief worden beïnvloed door planten en hun omgeving/werkruimten. En ook omdat het effect van planten positief werkt op een mens, die herstellende is.

Daarnaast is uit onderzoekingen gebleken dat mensen zich beter voelen in een omgeving waar planten zijn. Mensen die ziek zijn genezen ook sneller in een omgeving met veel groen.

Dit project dat samen met het Directoraat GROEN SURINAME wordt uitgevoerd, wordt uitgevoerd op diverse scholen, kinderopvang huizen, wees- en ziekenhuizen.

De komende week bezoekt Miss Suriname, Rachel de la Fuente, de districten.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.