PARAMARIBO, 28 aug- Mismanagement heeft ertoe geleid dat ministeries haast rood staan. De ingreep van minister Adelien Wijnerman om salarissen bij Defensie veilig te stellen, getuigt er nog het meest van. De meeste ministeries zijn door hun begroting heen. Het parlement heeft duidelijk gedraald en dat heeft uiteraard politieke gevolgen.

Financiën had al ruim een maand terug extra geld aangevraagd voor de ministeries. Dat het er niet van kwam komt door gedraal van de betreffende commissies in het parlement. Nu mag Wijnerman op de blaren zitten en de wind van voren nemen. Voor de oppositie staat vast dat ze in de fout ging door het parlement niet te kennen bij het vrijmaken van geld voor Defensie. “Zonder toestemming van het parlement mag de regering geen geld uitgeven”, zegt Asiskoemar Gajadien (VHP) tegenover de Ware Tijd.

Het extra geld was nodig omdat de ministeries hogere lonen moesten uitbetalen. Daar was niet in voorzien in de begroting voor 2013. Dus moest geld voor andere projecten worden getrokken. De ministeries zitten nu muurvast en kunnen waarschijnlijk de salarissen voor september niet betalen. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons vindt niet dat Wijnerman een doodzonde beging. Het was een noodmaatregel. “Je kunt niet gewoon nalaten om ambtenaren uit te betalen”, aldus Simons.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.