André Misikaba

door Robin Rosario

PARAMARIBO – André Misikaba die als DNA-lid voorzitter is van de commissie “De Goede Verwachting” is boos om de aantijgingen aan zijn adres. Zijn commissie moet dit occupatieprobleem oplossen. Tijdens de persconferentie gistermorgen te Goede Verwachting (Leiding 21) zei het lid luid en duidelijk dat hij nooit mensen tot occuperen heeft aangezet.

Als voorganger van zijn gemeente in die omgeving vraagt hij elke zondag aan zijn gemeenteleden om zich niet in te laten met deze illegale praktijken. Hij vraagt de bezetters om geduld te betrachten en zich aan te melden bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Misikaba die zelf in een zogenoemde sociaalzwakke omgeving is opgegroeid, zei als geen andere de noden van de mensen te kennen.

Dat geeft hen echter niet het recht om wetten te overtreden. Hij deed een beroep op de overheid om het terrein dat is illegaal bezet is niet op te kopen van de eigenaar. Dit kan een sneeuwbaleffect teweegbrengen omdat daarmee het probleem niet is opgelost en men ook andere eigendomsterreinen kan occuperen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.