PARAMARIBO, 27 aug – Misdaadschrijver en radio-omroeper Roué Hupsel is weer een vrij man. De negen en zestigjarige zat enkele dagen vast op verdenking van drugssmokkel. Hupsel heeft steeds volgehouden onschuldig te zijn.

Een partij cocaïne in zijn handbagage zou van een andere zijn. Advocaat John Bouterse zegt tegenover STVS dat Hupsel is vrijgelaten, omdat zijn aanhouding onrechtmatig zou zijn geschied. De rechter-commissaris besloot hem te laten gaan. Hupsel had in zijn bagage bijna een kilogram cocaïne. Het spul zat verpakt in een hoeveelheid pepers. Volgens Hupsel had hij kort voor vertrek een pakket aangeboden gekregen van een vriend.

Het pakket moest in Nederland worden afgegeven. De identiteit van de ander is nog niet bekend. De mediaman werd aangehouden op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Zijn aanhouding kwam als een `ware verrassing aan. Hupsel schreef ooit het boek Blinde Muren over drugshandel, corruptie en chantage. Onlangs is een andere bekende mediafiguur, televisiepresentatrice Monique Breeveld, in Nederland aangehouden voor drugssmokkel.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.