PARAMARIBO- Naar aanleiding van het bericht in de media “Leerkrachten HAVO II in beraad” laat het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) weten dat de inhoud niet op waarheid berust.

Het is bezijden de waarheid dat de interim-manager Henry Hassankhan ondertussen zou zijn bedankt door het ministerie, meldt het Minov in een persbericht. Er is geen enkel schrijven van de minister of de directeur van onderwijs waarin desbetreffende persoon zou zijn bedankt.

Uit onderzoek van het ministerie blijkt dat docenten kenbaar hebben gemaakt, vernomen te hebben dat de heer Hassankhan zou zijn bedankt.

Enkele maanden terug is overeenstemming bereikt tussen het ministerie en de Bond Van Leraren(BVL) over de wijze van het te voeren management op HAVO II. Enkele docenten eisten het vertrek van directeur Georgine Parmessar. Besloten werd dat de interim-manager belast zou zijn met de algehele leiding op de school.

Tot op dit moment staan de afspraken recht overeind en zijn er geen andere instructies vanuit het ministerie. Dit houdt in dat Hassankhan nog steeds fungeert als interim-manager.

Het ministerie heeft twee weken terug wederom een onderhoud gehad met de BVL met de bedoeling nader geïnformeerd te worden.

Er is geen besluit genomen om Hassankhan te bedanken. Het ministerie is bezig met het zoeken naar oplossingen die voor beide partijen, met name de directeur en de docenten, acceptabel zijn.

Voor het ministerie is het van belang dat de oplossingen het onderwijsproces niet verstoren, zo staat tot slot in de verklaring van het departement.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.