PARAMARIBO, 5 nov – Het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo, wordt flink gesloopt. Volgens de Ware Tijd worden onderdelen van het ministerie van Alice Amafo (Abop) overgeheveld naar andere ministeries. Zo wordt Binnenlandse Zaken voortaan belast met ‘welvaartsbevordering.’ Politici uit de coalitie kijken de andere kant op.

Bep-parlementariër Marinus Bee heeft aan de vooravond van de begrotingsbehandeling nog even druk met de begrotingen van andere ministeries. Bee wil nog niet reageren “in deze fase.” Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken wekt ook de indruk niet door te hebben wat er aan de hand is. Dit dus ondanks de taakverzwaring. “Hij wacht “overige instructies” vanuit het werkkabinet van president Desiré Bouterse af. De begrotingsbehandeling moet meer inzicht bieden.

Moestadja wil net zo lang wachten met het geven van meer informatie. Bee geeft wel een schot voor de boeg, zij het een vertraagde. “Als we na bestudering van de begrotingen tot de conclusie komen dat er sprake is van uitholling van Sozavo, dan zullen we met een gepaste reactie komen.” Onder welvaartsbevordering wordt onder meer een hulpprogramma verstaan voor –sociaal achtergestelde groepen. Amafo zelf had het programma enthousiast aangekondigd.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.