PARAMARIBO, 26 sep – Het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov, zal voortaan zelf schoolkinderen verzekeren. Volgens minister Shirley Sitaldin worden de duizenden scholieren en studenten collectief verzekerd tegen ongevallen. Het ministerie breekt met de decenniaoude traditie van verzekering per school.

Het was steeds het schoolmanagement dat zelf jaarlijks de verzekering regelde. Volgens Sitaldin hoeven de scholen hun leerlingen niet meer zelf te verzekeren. Van schoolleiders wordt verwacht dat “zij zich creatief zullen opstellen bij het voortdurend werken naar oplossingen voor een werkbare situatie voor alle betrokkenen.” Die creativiteit moet helpen nieuwe wegen te vinden bij het voltooien van het schooljaar. De zogenaamde ouderbijdrage is namelijk afgeschaft.

Onder meer de verzekering van de leerlingen werd uit deze bijdrage betaald. De regering wil het onderwijs gratis houden. Het geld dat de scholen ontberen door het uitvallen van de ouderbijdrage, wordt via subsidies verschaft. Volgens het ministerie is al een eerste deel van de subsidie overgemaakt. Vooral schoolleiders van het religieus geschoeide ‘bijzonder onderwijs’ hebben zich beklaagd. Er zou niet eens geld zijn voor een schoonmaakbeurt voor de aanvang van het nieuwe schooljaar.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.