PARAMARIBO, 8 aug – Minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, zal niet meewerken aan het weggeven van dienstwoningen. Zijn medewerking is wel nodig om een geste te completeren. Een reeks ambtenaren kreeg dienstwoningen cadeau van de vorige minister van Onderwijs & Volksontwikkeling. Maar voor de overdracht van de grond is nog een handtekening nodig.

De ambtenaren kunnen zich pas dan eigenaar noemen. “Geen enkel perceel met daarop dienstwoningen van het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, zal worden uitgegeven”, zegt Kromosoeto tegenover de Times of Suriname. Het principe is simpel: de dienstwoningen zijn er voor krachten die ver wonen. De huizen staan dan ook dicht bij de school waar zo’n leerkracht te werk is gesteld. De gulheid komt van minister Raymond Sapoen.

Die zwaaide tot voor kort nog de scepter op Onderwijs & Volksontwikkeling. Sapoen zit nu op Handel & Industrie en zijn opvolgster zit met de gebakken peren. “Ik weet niet waar hij het recht aan ontleent, maar dit kan ik niet goedkeuren”, aldus Kromosoeto. Toch zijn er verwachtingen gewekt. En dat niet alleen bij de groep die de huizen kreeg toegewezen. Ook andere leerkrachten roeren zich. ‘Goed’ voorbeeld doet volgen, lijkt het devies.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.