PARAMARIBO – De nieuwe minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, Shirley Sitaldien, gaat een beleid voeren waarbij Kunst en Cultuur volledig wordt geïntegreerd in het regulier onderwijs van ons land. Dit zei ze vanmorgen tijdens een ontvangst op het directoraat Cultuur.

Minister Sitaldien beloofde dat ze zeker Kunst en Cultuur beleid zal maken, omdat de integratie hiervan in het reguliere onderwijs behoort tot één van de prioriteiten die ze heeft meegekregen in haar taken pakket van dringende zaken.

Haar visie is gebaseerd op het besef dat alle Surinamers “van kindsbeen af moeten weten wie de ander is en wat het verschil is tussen die andere andere”. We moeten ook beseffen dat “we allen Surinamers en één moeten zijn ondanks de onderlinge etnische verschillen, zoals ras, kleur of geloof”.

De bewindsvrouw, die de allereerste vrouwelijke Surinaamse onderwijsminister is, riep het directoraat Kunst en Cultuur op om samen met haar en alle andere stakeholders te helpen aan het uitvoeren van dit beleid, op basis van: “zoals wij dat samen zien”.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.