Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Minister Polak ontkracht geruchten over niet kunnen uitbetalen kinderbijslag

Minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting ontkracht (Sozavo) geruchten over een opgezette diefstalscenario bij de afdeling Administratieve Uitbetalingen Sociale Voorzieningen (AUSV), omdat het ministerie niet over geld zou beschikken om de Algemene Kinderbijslag over het jaar 2017 uit te betalen. “Het geld is er. De staat heeft het volledig bedrag gestort sinds april dit jaar”, beklemtoont de minister.

Polak geeft vervolgens een opsomming van verschillende gebieden waar er uitbetalingen gaande zijn. Deze zijn Matawai-gebied, Nieuw Jacob Kondre, Wayambo, Apoera en Tapanahony.

De minister zegt dat er in de zaak betreffende de inbraak een paar personen in verzekering zijn gesteld. “Dit is niet prettig. Elke keer is er een teveel”. Zij wenst in het belang van het onderzoek niet verder uit te wijden. Ze geeft aan op de hoogte te zijn van de som van het verdwenen bedrag, maar gaat daar niet inhoudelijk op in.

De bewindsvrouw zegt dat haar ministerie ernaar streeft om volgend jaar uit te breiden met de moni karta. Ook ligt het in de planning om voor de verre gebieden het mobiele Union Pay betaalsysteem volgend jaar te introduceren. Zij is er geen voorstander van dat er contact geld over de vloer gaat.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.