Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken neemt de catalogus uit handen van dominee Loswijk, in ontvangst.

PARAMARIBO- Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken heeft vandaag de ‘Catalogus Der Negergemeine An Paramaribo (A)’ in ontvangst genomen. Het boekwerk werd de bewindsman overhandigd door dominee Edgar Loswijk van de Evangelische Broedergemeente Suriname. De catalogus geeft informatie over de kerkelijke gegevens van negerslaven die deel uitmaakten van de EBG-kerk in Suriname. Tijdens de overhandiging ging dominee Loswijk in grote lijnen in op de inhoud van het boekwerk.

Het is de bedoeling dat er jaarlijks 2 catalogi worden uitgegeven waarbij informatie te vinden over de levenswandel van gemeenteleden vanaf 19799 tot en met de 20ste eeuw. Interessant is het om te weten waar de EBG-leden vandaan komen. Loswijk is de mening toegedaan dat de catalogus een bijdrage levert aan wetenschappelijk onderwijs en dat het ook goed van pas komt voor degenen die hun roots willen traceren. Minister Moestadja was ingenomen met de uitgave van het boekwerk.

Aan de catalogus hebben prof.dr. H.E Lamur, Mr. N.H.A Boldewijn en Drs.R.Dors meegewerkt. In het boekwerk wordt gemeld dat in de periode 1799-1819 ongeveer 2036 personen als lid van de kerk werden geregistreerd. Over elk van hen werden persoonsgegevens en informatie over levenswandel vastgelegd. De catalogus is zowel in het Nederlands als het Engels geschreven.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.