PARAMARIBO- Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken heeft vanmorgen het bestuur van de Brandweerbond onder leiding van de heer John Seedorf, ontvangen.

Het uitvallen van de bewindsman in maart dit jaar vanwege ziekte, heeft ertoe geleid dat er wat stagnatie was opgetreden in de zaken die de bond graag opgelost wilde zien.

De bewindsman heeft de bond daarom uitgenodigd om over een aantal zaken van gedachten te wisselen. Eén van de punten die speelt bij de Brandweerbond is dat er een vertraging was opgetreden in de waardering met betrekking tot de inconveniënten.

Daarover hebben partijen in een ontspannen sfeer van gedachten gewisseld en is er een basis gelegd voor hernieuwd vertrouwen. Minister Moestadja ervaart de ontmoeting als een investering in de wederzijdse relatie tussen bond en het ministerie van Binnenlandse Zaken. De gezonde basis is gelegd voor een functionele samenwerking. Er is gesproken over de hoofdzaken maar ook voor andere kwesties heeft de bewindsman zich gevoelig getoond door een oplossing voor te zullen zoeken.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.