Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken

PARAMARIBO – Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken is ervan overtuigd dat de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) assistentie zal verlenen aan ons land voor het oprichten van een Waarheidscommisie om de 8 decembermoorden te onderzoeken. De bewindsman hekelt het feit dat, naar zijn zeggen, een prominent lid van de oppositie in de Nationale Assemblee, onwaarheden heeft doorgespeeld aan organen van de OAS en de Verenigde Naties. Lackin zegt dat bepaalde mensen hier nog altijd de gewoonte hebben dat als men ze wil misbruiken ze zich daarvoor graag laten lenen.

De bewindsman is er van op de hogte dat bedoelde parlementariër bewust valse informatie heeft verstrekt met de bedoeling dat ons land negatieve aandacht krijgt, waardoor de regering zich zou moeten haasten om zich te verdedigen.

Lackin laat weten dat het proces al ingezet is om de betreffende internationale instituten officieel en schriftelijk te informeren over de actuele ontwikkelingen in ons land. De bewindsman benadrukt verder dat in een persoonlijk onderhoud met de secretaris-generaal van de OAS, José Miguel Insulza, de functionaris hem verzekerd heeft van de OAS assistentie voor de Waarheidscommissie.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.