“Ik werk al langer dan 25 jaren bij DEV en maak het voor het eerst mee dat een minister hier op werkbezoek komt. Dit is echt een verrassing”, waren de blije woorden van Sidney Harris, hoofd van de Dienst Elektriciteit Voorziening(DEV). Minister Jim Hok heeft op dinsdag 26 maart een werkbezoek gebracht aan de Diensten Watervoorziening -en Elektriciteit Voorziening van het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen.

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen is letterlijk “ON THE MOVE”. Er wordt heel erg hard gewerkt en er worden goede vorderingen gemaakt op het gebied van energie en watervoorziening. De regering zit al bijkans twee en half jaar en we zijn op de goede weg om de gestelde doelen binnen de regering te realiseren. Wij hebben bij ons aantreden een belofte gedaan en wij moeten ons eraan houden, zei Minister Hok aan de diensthoofden Marlon Oosterling en Sidney Harris respectievelijk van watervoorziening en elektriciteit voorziening. Hij vond het daarom nodig om met de uitvoerende diensten kort te sluiten.

We zijn landelijk bezig om een ieder van goed drinkwater te voorzien. De regering heeft een belofte gedaan en als het aan mij ligt zal het ingelost worden, aldus Marlon Oosterling.  Er is een goede samenwerking met SWM en wij zorgen er samen voor dat de noden worden opgelost. SWM komt in met technische ondersteuning en personeel en waar nodig komt het Ministerie met financiën in. Gelukkig heeft de dienst de extra ondersteuning van de directeur en minister van NH.

Sidney Harris vertelt dat de Dienst Elektriciteit Voorziening nu met 3 grote projecten bezig is. Het ligt in de bedoeling om enkele gebieden te clusteren, waarbij er een grote elektriciteit centrale gebouwd zal worden om zodoende een groter gebied van stroom te voorzien. Het gaat om de gebieden Atjoni tot en met het dorp Jaw Jaw, bijkans 7 km, Stoelmanseiland en Snesi kondre. Er zullen grotere generatoren ingezet worden, waarbij het energieverbruik efficiënter zal geschieden. Er is een beter systeem ontwikkeld, waarbij de distributie van brandstof naar het binnenland beter verloopt. Er is een brandstoftank in gebruik die een opslagcapaciteit van 50.000 liter heeft.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.