Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Minister Hoefdraad pleit voor meer ontwikkeling Nickerie

Minister Gillmore Hoefdraad van Financien zegt dat er zoveel als mogelijk wordt getracht om ook in Wageningen, Nickerie meer ontwikkeling te brengen. Hij sprak vorige week woensdag bij de herstart van de Stichting Machinale Landbouw de hoop uit dat ook op het gebied van sportfaciliteiten er vorderingen worden geboekt.

Hij gaf verder aan dat noodzakelijk is mogelijkheden qua scholing te bekijken, om jongeren zoveel als mogelijk productief te maken. Dit om te voorkomen dat ze opgaan in hangjongeren. “Er is heel weinig dat lukt zonder sport, educatie en wetenschap. De wereld is niet stil blijven staan. We gaan ons sterk moeten maken om de ontwikkelingen bij te benen”.

Hoefdraad zegt eens een heel opmerkelijk moment gehad te hebben tijdens een gesprek over sport. “Ik ontmoette een volleybalcoach die in de jaren zeventig een sterke volleyballer van Cuba is geweest”. Er werd gesproken over faciliteiten. De coach vroeg vervolgens aan de minister of hij wist dat Suriname de beste volleybal zaal had in de zeventiger jaren. Het was een plaats waar groepen uit het buitenland speciaal naartoe trokken om te trainen. “Hij had het over gemeenschapscentrum Masanga.”

“Als we kijken naar Masanga, dan hoop ik dat naast het verbeteren van de infrastructuur, naast productie, naast het kunstveld, Masanga sportcomplex ook weer op het oude niveau wordt gebracht. Ramon Abrahams, coördinator van de Nationale Democratische Partij in Nickerie, meldt dat het bedrijf Westland Sama Group heeft toegezegd Masanga te zullen renoveren.

In het verleden konden basketbal, volleybal, zaalvoetbal en badminton door de jeugd van Wageningen beoefend worden in het gemeenschapscentrum. Ook de scholen mochten gebruik maken van deze faciliteit, tijdens schooluren werden daar de gymlessen verzorgd.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.